Kanssas Oy on Kuopiossa, vuonna 2019 perustettu, yksityisiä sosiaalialan palveluita tarjoava yritys.

Palveluinamme ovat lapsi- ja perhepalvelut, lapsiperheiden kotipalvelu, lastensuojelun avohuolto, voimavarakeskeinen työnohjaus sekä jälkihuollon ohjaus. 

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee yrittäjän Hannele Hukkanen  (sosionomi AMK) lisäksi,  Jere Räsänen (sosionomi AMK),  Tuija Pakarinen (sosionomi AMK) ja Terhi Klemetti (sosionomi AMK, voimavarakeskeinen työnohjaaja). 

Jos haluat lisätietoa yrityksestä, alapalkissa on julkisesti nähtävillä omavalvonta suunnitelmamme

Luethan alta enemmän tarjoamistamme palveluista

Mitä perhetyö on?

Perhetyö on kotiin tehtävää muutostyötä ja siitä syystä väliaikaista palvelua lapsiperheille.

Sosiaalityöntekijä ja vanhemmat arvioivat yhdessä perheen palvelun tarpeen. Perhe voi tarvita perhetyötä jos ennaltaehkäisevä perhetyö tai lapsiperheiden kotipalvelun tuki ei ole riittävää.  Perhetyö on aina maksutonta perheelle.

Perhetyön tavoitteet määritellään aloitusneuvottelussa, jossa vanhemmat sitoutuvat työskentelyyn ja haluavat muutosta kotiin. Syitä ja tavoitteita on yhtä monta kuin perheitäkin, mutta meillä on aina sama päämäärä; tehdä perheen arjesta parempaa lapsia kuunnellen. Tässä joitakin esimerkkejä: Äkillinen elämänmuutos, uupumus kotona, lapsen käytöshäiriöt ja strukturoimaton arki.

Näistä elämäntilanteista saadaan perheelle tavoitteet. Ne voivat olla kotiin sääntöjen tekeminen, arjen rauhoittaminen, iltatoimien selkeyttäminen, vanhempien kanssa tehtävien jako, viikkosuunnitelman teko, ajanhallinnan tarkastelu, asiointiapu, voimavarojen löytäminen, perheen yhteisen tekemisen ja harrasteiden löytyminen, talousasioiden selkeytyminen, muihin palveluihin ja verkostojen piiriin ohjaaminen. Perheohjaajan tärkein tehtävä on kannustaa perhettä pysyvään muutokseen.

Työskentely koostuu tutustumisjaksosta, työskentelyjaksosta ja lopetusjaksosta. Aloitusjakso on yleensä kestoltaan noin 1 kk, työskentelyjakso 1-3 kk ja lopetusjakso noin kuukauden mittainen.

Voit klikata kuvan suuremmaksi

Me teemme myös ammatillista tukihenkilötoimintaa, jossa pääpaino on nuoren kanssa tekeminen, tällöin tavoitteita voi olla: itsenäistymistaitojen opettelu, verkostoituminen ja harrastusten löytäminen. Tarjoamme myös jälkihuollon ohjausta täysi-ikäisille 18-25-vuoitialle jälkihuoltoon sitoutuville nuorille.  Työskentelyssä käytämme muun muassa erilaisia kortteja, lomakkeita, toiminnallista tekemistä, toimijoihin tutustumista, asiointiapua virastoihin ja motivoivia keskusteluja.

Perhetyötä on joskus vaikea hahmottaa mitä se on, joten päätimme selkeyttää prosessia.
Olemme jakaneet asiakkaat lasten iän perusteella viiteen ryhmään.

Vauvat, taaperot, alakouluikäiset, nuoret ja vanhemmat. 

Sisemmällä ympyrässä on menetelmät joita perheissä käytetään perhetyön työskentelyssä. Keskimmäisellä ympyrällä on verkostoja joiden kanssa teemme yhteistyötä.
Ulkoreunalla yhteistyökumppanit joista on mahdollista saada apua tai mihin voidaan ohjata työskentelyn loppuvaiheessa.

Voit klikata kaaviot suuremmiksi

Vauvat
Taaperot
Alakouluikäiset
Nuoret
Vanhemmat

Jälkihuollon tukityö

Teemme jälkihuollon tukityötä suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti, yhteistyössä nuoren ja hänen jälkihuollosta vastaavan työntekijän kanssa. Työskentelyn aikana nuorta tuetaan itsenäistymisen taidoissa ja vahvistetaan itsenäistä toimijuutta ohjaten sekä yhdessä tehden. Työskentely suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisen tuen tarpeen mukaisesti.

Tuemme nuorta itsenäiseen toimijuuteen käytännönläheisesti ohjaten ja neuvoen omien asioiden hoitamisessa. Käytämme tarpeen mukaisesti erilaisia menetelmiä kuten talouden hallinnan harjoitteluun tarkoitettua materiaalia, toiminnallista tekemistä, lomakkeita, kortteja, suunnitelmallista arjen rakentamista ja motivoivaa keskustelua. Tarvittaessa voimme auttaa nuorta aamuheräämisissä, vuorokausirytmin vakiinnuttamisessa sekä mielekkään vapaa-ajan aktiviteetin löytämisessä. Työskentelyn lähtökohtana on nuoren omatoimisuuden ja aktiivisuuden vahvistaminen ja kannustaminen yhteiskunnalliseen kiinnittymiseen kuten opiskelu ja työ. Olemme tarvittaessa nuoren tukena viranomaisasioiden hoitamisessa, tapaamisissa, neuvotteluissa ja kannustetaan nuorta ylläpitämään turvallisia lähi-ihmissuhteita. Teemme yhteistyötä nuoren ehdoilla esimerkiksi nuorisotyön sekä päihde- ja mielenterveyspalvelujen kanssa.

Voimavarakeskeinen työnohjaus (STOry)

Yksilö- tai ryhmätyönohjaus

Työnohjaus on työntekijän ja työnohjaajan yhteinen vuoropuhelu, jossa tarkastellaan työntekijän työtä ja siinä esiintyviä ilmiöitä. Työnohjaus on tila, jossa työntekijät saavat pysähtyä pohtimaan omaa suhdetta työhön, käyttäytymismallejaan ja niiden vaikutusta työn tekemiseen.  
Työnohjauksen tavoitteena on löytää konkreettisia keinoja ratkoa tilanteita, jotka voivat vaikuttaa esim työssäjaksamiseen, työn laatuun tai tehokkuuteen. Työnohjauksella voidaan tukea työntekijöitä mm. organisaatiossa tapahtuvien muutosten käsittelyssä, uusien näkökulmien löytämisessä ja oman työtehtävän selkeyttämisessä. Säännöllisesti toteutettuna, työnohjauksella voidaan vahvistaa työyhteisön keskinäistä kommunikointia, vähentää työn kuormittavuutta ja vaikuttaa ennakoivasti työhyvinvointiin.
 
Työnohjaajamme Terhi, on työskennellyt lähes 20 vuotta erilaisissa sosiaalialan tehtävissä, kuten lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö, varhaiskasvatus ja lastensuojelu. Koulutukseltaan Terhi on sosionomi (AMK) sekä voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOry). Työkokemusta on myös muilta aloilta, kuten teollisuus- ja kaupanalalta.  
Työnohjaus voidaan toteuttaa yksilö- tai ryhmäohjauksena. Yksilöohjauksen kesto on 45-60 minuuttia ja ryhmäohjaus 90 minuuttia. Suositeltava ryhmäkoko on 2-8 henkilöä. Tapaamiset voidaan järjestää etävideoyhteydellä tai fyysisesti palveluntilaajan tiloissa. Työnohjauksen tavoitteista, tapaamisten ajankohdasta ja määrästä sovitaan aina yhdessä siten, että se vastaa tilaajan tarvetta mahdollisimman hyvin.  
 
Yksilötyönohjaus 110 € / 45min + alv 25,5% sekä mahdolliset kilometrikorvaukset 
 
Ryhmätyönohjaus 2-8 hengelle 130€ /45min + alv 25,5% sekä mahdolliset kilometrikorvaukset
 
Yhteydenotot ja tarjouspyynnöt sähköpostilla terhi.klemetti@kanssas.fi tai hannele.hukkanen@kanssas.fi

Alla on kuvattu palveluportaat

Voit klikata kaavion suuremmaksi

Mitä lapsiperheiden kotipalvelu on?

Lapsiperheiden kotipalvelu on väliaikaista apua kotiin kun avun tarve yllättää. Kotipalvelu on ohjausta, neuvontaa, arjen askareissa auttamista, lasten hoidossa auttamista, pyykinpesua, siistimistä ja yhdessä tekemistä. Kun tarvitset lyhytaikaista apua kotiin ota ensisijaisesti yhteys Kuopion kaupungin lapsiperhepalveluihin ja kerro avun tarpeestasi.

Kuopion kaupungilla on käytössä myös palveluseteli oman toiminnan tukena. Kanssas Oy ei ole palvelusetelituottaja. 

Järjestöt ja kolmannen sektorin toimijat ovat myös lapsiperheiden tukena.

Olethan käynyt tutustumassa myös:

Seurakunnan järjestämään toimintaan:
Perhekerhoihin, perhekahviloihin ja leireihin.
Kuopion seurakunnat: Lapsille ja lapsiperheille

Kuopion Perheentalon toimintaan
Liikennepuistoon
Nuorisotalojen toimintaan ja erilaisiin työpajoihin
MLL lastenhoitoapu

Kuopion kaupungin myöntämiskriteerit

Kotipalvelua voidaan myöntää tilanteissa:
– Vauvaperheen arjen tueksi.
– Yllättäen tulleessa perheen akuutissa tai kriisitilanteessa (esim. onnettomuus, leikkaus).
– Arjen sujumisen tukemiseksi.
– Uupumukseen (esimerkiksi synnytyksen jälkeinen masennus).
– Palveluohjaukseen ja rohkaisuun kotoa ulospäin suuntautumiseen.
– Perheille, joilla on tarve ohjaukseen ja neuvontaan arjen asioissa (ruuanlaitto, päivittäin kodinhoito, lasten kasvatus, hakemuksissa auttaminen).

Lapsiperheiden kotipalvelua ei myönnetä seuraavissa tilanteissa:

– Päivähoitoikäisten lasten säännölliseen lastenhoidon tarpeeseen, koska päivähoito on ensisijainen palvelu.

– Koululaisten aamu-, iltapäivä- ja loma-ajoista johtuviin lastenhoitotarpeisiin, tai päiväkodin loma-aikojen lastenhoitotarpeeseen.
– Äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoon vanhemman työssä käynnin mahdollistamiseksi
– Vanhempien asiointikäynteihin (lääkäri, terapia) ei pääsääntöisesti myönnetä kotipalvelua, ainoastaan erityisen harkinnan kautta.
– Pelkästään siivoukseen tai kuljetukseen.
– Vanhemman opiskelun tai säännöllisen harrastuksen mahdollistamiseen.
– Henkilökohtaisen avustajan tarpeeseen.
– Lapsen terveydenhoidollisiin toimenpiteisiin.

IMG-20230117-WA0006[4911]